A házirend a Vendégház által összeállított szabályzat, amely minden szállóvendégre és a vendégházban tartózkodó személyre minden esetben vonatkozik.  Az a vendég, aki szobáját elfoglalja, egyben elfogadja és betartja a vendégház szabályzatát, házirendjét.

 1. A vendégház szobáit csak azon személyek foglalhatják el és használhatják, akik bérbe vették és bejelentkeztek a nyilvántartásba.
 2. A szobák az érkezés napján 14 órától foglalhatók el, az elutazás napján pedig 10 óráig szíveskedjenek elhagyni. Amennyiben nincs közvetlen turnusváltás és előzetesen megbeszéltük, úgy ezen időpontokhoz nem ragaszkodunk.
 3. Kérjük a szálláshely épületét, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat betartani!
 4. Vendégházunk belső helyiségeiben a dohányzás szigorúan tilos!
  A házirend ezen pontjának megsértése esetén 5000 Ft büntetést számolunk fel. Dohányzásra kijelölt hely a vendégház bejáratának 5 m-es környezetében lévő burkolt járda. Kérjük, a tűzbiztonságra fokozottan ügyeljenek!
 5. Háziállatot nem áll módunkban fogadni.
 6. A szállás területén okozott kárt a károkozó, vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.
 7. A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.
 8. A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl.: ékszer, telefon, laptop) felelősséget nem vállalunk.
 9. A játszótéren található játszóeszközök gyermekek számára készültek. A játszótéren tartózkodó gyermekek testi épségének védelme a szülők, kísérők feladata és felelőssége. A játszóeszközök felelőtlen használata balesetet okozhat!
 10. Gépjárművel kizárólag a vendéglátó által meghatározott helyen parkolhatnak! A fák alatt történő parkolás esetén – a leeső ágak miatt – a gépjárműben okozott károkért felelősséget nem vállalunk.
 11. Az épület mögötti terület erdőterület, kizárólag saját felelősségre látogatható. A Vendégházunk mögötti erdős területeken (ahogyan a Mátra egész területén is), kullancs és szúnyog előfordulására kell számítani, kérjük a kártevők ellen egyénileg védekezzenek. Riasztószereket vendégeink zavartalan kikapcsolódása érdekében kérésre biztosítunk.
 12. Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről legyenek kedvesek azonnal tájékoztatni a szálláshely vezetőjét.